Verònica Hernández

Verònica Hernández

Graduada en Estudis Literaris per la Universitat de Barcelona i masteritzada en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada en la mateixa universitat, actual estudianta de curs predoctoral.

Formada en dansa clàssica des dels quatre anys, Verònica començà el seu aprenentatge a l’Escola de Dansa Esther Roselló de Tortosa. Després seguiria la seua formació en ballet a Sa Nau dansa i altres arts (Barcelona). Ballarina de ball esportiu de competició durant tretze anys, fou finalista del Campionat de Catalunya de Balls Llatins l’any 1999.

Formada també en danses urbanes, ha estudiat hip-hop, dancehall, poppin’, lockin’, krump i waackin’ a La Urban Dance Factory de Barcelona durant sis anys. Ballarina de la companyia Tanu’s Mother, de categoria professional, dirigida per Sarah Coral, ballarina de la companyia Supafly Ladies, de Mario Jiménez i Cristian Jiménez, campiones d’Espanya a l’Urban Display Irene Pallarés l’any 2015 també en categoria professional. Ballarina de Sin más i Los Majos, dirigits per Bea Villabol i integrant de la companyia Dancehall Queen Di Chicass, encapçalada per Magalí Jou, ha participat en esdeveniments especialitzats en dansa urbana com l’Snap Festival de Barcelona, l’I’m hip-hop també de Barcelona o el Juste Debout de París.

Formada en dansa contemporània a Company & Company (Barcelona), continua actualment la seua pròpia investigació en la dansa contemporània i experimental a Micadanses (París).

Professora de hip-hop titulada per La Urban Dance Academy d’Irene Pallarés l’any 2010, ha excercit la seua docència a La Urban Dance Factory (Barcelona), Elidance Escola de Dansa (Terrassa), a Real Pocket’s Dance Group (Sant Feliu de Llobregat) i a l’Escola de Dansa Esther Roselló (Tortosa).

Directora i fundadora de la Companyia de Dansa Xiquis, és l’encarregada d’organitzar els esdeveniments de dansa que s’hi ofereixen, tant de formació o de performance i n’és professora des del seu inici.

Coreògrafa del grup de competició Not Bad (Real Pocket’s, Sant Feliu de Llobregat), guanyadors del Hip-hop International 2013.

Ha estat formada, així mateix, amb professors de nivell nacional i internacional, ha participat en diversos campus de dansa com l’HDI Summer Camp organitzat per SOAR UK a Liverpool (Regne Unit), l’International Hip Hop Dance & Culture Festival organitzat per REACT SPAIN a Alacant, l’SDA Summer Camp à Wroclaw (Polònia), el February Hip Hop León, organitzat per FEDA LEÓN, el curs intensiu de dansa clàssica a Sa Nau dansa amb Claudio Cangialosi i Laura Busquets, el curs intensiu de dansa contemporània a càrrec de Pepe Hevia a Sa Nau Dansa, el Marcat Dance Contemporary Workshop també a Sa Nau dansa o l’Stage intensif de Gaga amb Wies Van Houplines a Micadanses (París).